Chelsea wint in extremis; Aston Villa onderuit

Melissa Maes
| 4 reacties

Voor Chelsea was het bibberen en beven tot in de allerlaatste minuut, maar het wist tegen Wolverhampton nog eens te winnen. Aston Villa liet dure punten liggen en Stoke City nadert tot op een punt van Newcastle United.

Wolverhampton – Chelsea 1-2

Romelu Lukaku kreeg van André Villas-Boas een plekje op de bank, maar meer ook niet. Voor een doelpunt was het wachten tot de tweede helft, wanneer Ramires de 0-1 in het doel wist te werken. Vijf minuten voor tijd bracht Stephen Ward Wolverhampton op gelijke hoogte.

Frank Lampard zette de scheve situatie weer recht door in de laatste minuut alsnog de 1-2 op het scorebord te zetten. Dankzij de zege wipt Chelsea weer over Arsenal, dat later op de avond nog speelt tegen Fulham.

QPR – Norwich City 1-2

Na ruim tien minuten voetballen bracht Joey Barton de thuisploeg op voorsprong, maar nog voor de rust moest Queens Park Rangers met tien man verder na een rode kaart voor de doelpuntenmaker.

Anthony Pilkington wist drie minuten voor de koffiepauze Norwich City op gelijke hoogte te brengen. Het was voor de bezoekers wachten tot de slotminuten om de volledige buit binnen te halen. Steve Morison schreef de 1-2 op zijn naam. Norwich City springt voorlopig van de elfde naar de negende plek.

Aston Villa – Swansea City 0-2

De partij tegen Aston Villa begon goed voor de bezoekers. Na vijf minuten stond het via Nathan Dyer al op voorsprong. Net na de rust verdubbelde Wayne Routledge de score. Aston Villa laat dure punten liggen en ziet Norwich City over zich wippen.

Blackburn Rovers – Stoke City 1-2

Peter Crouch was in de eerste periode twee keer trefzeker. Stoke City zat in een comfortabele situatie, maar twintig minuten voor tijd wist Ruben Rochina de aansluitingstreffer binnen te werken. Stoke City nadert dankzij de winst tot op een punt van de nummer zeven, Newcastle United.