Interview Suarez: "Ik stond op de voorpagina's in Argentinië"

Suarez: "Ik stond op de voorpagina's in Argentinië"
Foto: © SC

Kleine oogjes, maar wel met een schittering in. Zo kwam Matias Suarez voor de tweede keer in twee dagen zijn Gouden Schoen showen. De dag na zijn winst kon de Argentijn eindelijk de onzekerheid van de laatste dagen achter zich laten.

Johan Walckiers in Anderlecht

Want onzeker was hij echt wel. Geruchten deden de ronde dat de speler zelf al wist dat hij gewonnen had, maar niets was minder waar. "In de zaal wist ik echt van niets", aldus Suarez. "Ik ben er pas echt gaan in geloven toen ik zag dat Witsel en Courtois in de eerste ronde de punten mooi verdeelden. Ik ga niet liegen: ik was echt nerveus. Iedereen noemde mij als één van de topfavorieten, maar er kon nog zoveel verkeerd lopen."

"De nervositeit is nu weggezakt. Ik heb ook al met familie en vrienden kunnen praten. Na de verkiezing heb ik mijn mama gebeld. Ja, ze was trots. In Argentinië stond ik vandaag blijkbaar op alle voorpagina's. Dat is toch iets waar ze fier op was. Nu moet ik op het veld bewijzen dat ik deze Gouden Schoen waardig ben."

Het waren dus slopende dagen voor de aanvaller. Met het oog op de topper tegen Club Brugge geen ideale voorbereiding. "Ik ben inderdaad wat vermoeid, want er komt heel wat bij kijken. Ik hoop dat ik na vanavond mijn verplichtingen vervuld heb. Ik wil die match echt spelen, al was het dat ik op de bank moet beginnen. Dat beslist de trainer. Maar ik ga me twee dagen serieus voorbereiden om klaar te zijn."

Voor de wedstrijd zal Suarez zijn Gouden Schoen nog eens krijgen op het veld. "Daar kijk ik echt naar uit. Voor ons publiek die erkenning krijgen, is toch iets apart. Het applaus, de wensen,... ik denk dat het emotioneel gaat worden", aldus de man die voor de show poseerde met een glas champagne, maar er geen druppel van dronk. "Ik drink eigenlijk nooit. Behalve op mijn trouw, daar heb ik denk ik één biertje gedronken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties