Interview Arzo: "Veel Spanjaarden die in België willen spelen"

Melissa Maes
| 11 reacties
Arzo: "Veel Spanjaarden die in België willen spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

César Arzo was de eerste van de vijf Spaanse spelers die onze competitie nu telt, die het vliegtuig nam met België als bestemming. Sinds januari vorig jaar maakt hij deel uit van AA Gent en hij heeft nog geen dag spijt gehad van zijn keuze.

“Het was een avontuur voor mij om naar België te verhuizen. Ik had totaal geen idee waar ik zou terechtkomen. Maar ik kan stellen dat ik me volledig heb aangepast en ik ben hier heel erg gelukkig”, aldus César Arzo tegenover onze redactie.

In geen tijd veroverde de Spanjaard een basisplaats bij blauw-wit en sinds dit seizoen draagt hij de aanvoerdersband. Maar geeft dat genoeg voldoening als je ooit Lionel Messi als tegenstander had?

“In België heb je meer kans om Europees voetbal te spelen. Hier kan iedere ploeg meedingen naar een  ticket voor de Europa of Champions League. In Spanje zijn het Real Madrid en Barcelona die alles opslokken.”

Maar ook de financiële problemen bij de Spaanse clubs dreven Arzo naar het buitenland. “De schulden zijn zeer slecht voor het Spaans voetbal. Hier in België loop ik niet het risico om zonder inkomen te vallen.” 

Ondertussen spelen er vijf Spanjaarden in België. Zullen er nog meer het voorbeeld van de Buffalo volgen? “Jazeker, in de toekomst verwacht ik hier nog enkele landgenoten. Ik ken genoeg jongens die graag in België willen spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties