De Bruyne op zes na duurste winteraankoop

Tomas Taecke
| 11 reacties
De Bruyne op zes na duurste winteraankoop
Foto: © SC

De transfer van Kevin De Bruyne naar Chelsea behoort tot de duurste winteraankopen in de afgelopen mercato. Balazs Dzsudzsak spant de kroon: hij verkastte voor 15 miljoen euro van Anzhi naar Dinamo Moskou.

Opvallende trend in het Europese voetbal: ten opzichte van vorig seizoen (260 miljoen) leverden de tien duurste transfers de verkopende ploegen dit jaar net geen 100 miljoen op. Wolfsburg was met dertig miljoen euro de club die het meeste geld spendeerde de afgelopen maand.

De transfer van Balazs Dzsudzsak bracht in de winterstop het meeste geld in omloop (15 miljoen euro). Moussa Sow verruilde Lille voor Fenerbahce voor twee miljoen minder. Ook de transfers van Papiss Cissé (Freiburg/Newcastle voor 12 miljoen) en Thiago Motta (Inter/PSG voor 10 miljoen) waren opmerkelijk.

De acht miljoen die Chelsea ophoestte aan Racing Genk brengt Kevin De Bruyne op een zevende plek. PSG ontving met de verkoop van Mevlut Erdinc naar Rennes ook acht miljoen aan uitgaande transfers.

Wolfsburg was het meest actief op de transfermarkt (30 miljoen). Ook Chelsea (24), Dinamo Moskou (23) en PSG (20) moeten qua uitgaven niet onderdoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties