Keepers spelen hoofdrol in Brugse beloftenderby

Tomas Taecke
| 10 reacties

Het burenduel tussen de beloften van Cercle en Club Brugge is op een doelpuntenloos gelijkspel geëindigd (0-0). Doelmannen Coosemans en Kudimbana speelden een hoofdrol.

Het B-elftal van Cercle en Club waren elkaar waard op het kunstgrasveld in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Hoewel alle wedstrijden voor beloften en jeugd dit weekend afgelast zijn, bonden beide Brugse teams donderdagavond toch de strijd aan met elkaar.

In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide teams een handvol kansen, telkens reageerden Coosemans en Kudimbana alert. Bij Cercle vormden Dompig en Mutombo de rechtervleugel, de nieuwe Portugees Carvalho acteerde in de centrale as. Aan blauw-zwarte zijde stonden Vansteenkiste, Deschilder en De Jonghe in de basis.

Na de pauze slaagde geen van beide ploegen erin de tegenstander bij de kraag te vatten. Na negentig minuten stond het uiteindelijk nog steeds 0-0, door toedoen van twee uitstekende doelmannen.