Delaplace maakt indruk op Gella Vandecaveye

Glenn Schrader
| 1 reacties
Delaplace maakt indruk op Gella Vandecaveye
Foto: © SC

Nadat Anderlecht kon rekenen op de diensten van Gella Vandecaveye heeft ook Zulte Waregem een beroep gedaan op haar. De ex-judoka gaf woensdagnamiddag een judotraining aan de A-kernspelers van SV Zulte Waregem.

“Met deze teambuilding geven we de basisprincipes van het judo mee. Er zijn heel veel raakvlakken tussen judo en voetbal. Voetbal wordt vooral als een collectieve sport aanzien, maar bijvoorbeeld in een kopbalduel is het ook man tegen man. Via judo kunnen spelers afleren om, in een reflex, een hand te zetten bij het vallen. Dit kan een polsbreuk of een ontwrichte schouder tot gevolg hebben”, legt ze uit.

“Maar het gaat verder dan dat. Je moet als voetballer ook via lichaamstaal zelfvertrouwen uitstralen. Dit alles heb ik proberen duidelijk te maken met gerichte oefeningen. Ajax geeft al jarenlang judotraining aan haar spelers, maar in België is dit nog niet ingeburgerd”.

“Ik heb gezien dat de spelers heel wat talent hebben voor judo”, gaat de tweevoudige Olympisch kampioene verder. “Ik was aangenaam verrast. Ik heb enkel vrolijke gezichten gezien, ondanks het hoge ritme dat ik heb opgelegd. Jonathan Delaplace heeft zeven jaar judo gevolgd en zijn talent kwam onmiddellijk bovendrijven”.

“Ik heb van mijn vijfde tot mijn twaalfde judo gevolgd”, aldus Delaplace. “Dit waren heel nuttige oefeningen voor de spelersgroep. Niet enkel voor de reflexen, maar ook om de valtechnieken onder de knie te krijgen. Zo kregen we op een ludieke manier een mentale training. Het onderstreepte de goede sfeer binnen de groep”.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties