Omstreden rode kaart voor Stekelenburg

Melissa Maes
| 5 reacties

AS Roma verloor zondagmiddag op eigen veld met 1-2 van Lazio. Een omstreden rode kaart voor AS Roma-doelman Maarten Stekelenburg na zeven minuten beïnvloedde de stadsderby.

Scheidsrechter Mauro Bergonzi trok rood voor Maarten Stekelenburg nadat hij Miroslav Klose onderuit zou hebben gehaald. Maar beelden tonen aan dat de goalie de Duitser amper raakte. De bijhorende penalty van Hernanes gaf Lazio al vroeg de voorsprong. AS Roma was niet van slag, want zes minuten later zorgde Fabio Borini al voor de gelijkmaker.

Na de rust wilden de bezoekers toch voor de volle buit gaan. Na ruim een uur spelen werd dat beloond. Cristian Ledezma stuurde een vrije trap richting Stefano Mauri, die binnentikte. Vijf minuten voor tijd kreeg Lionel Slaoni van Lazio nog een tweede gele kaart.

Lazio staat in de Serie A op de derde plaats, AS Roma is voorlopig zesde. Later op de dag staan nog Bologna – Novara en Internazionale – Catania op het programma.