"Spanje gaat Europese titel verlengen"

Melissa Maes
| 16 reacties
"Spanje gaat Europese titel verlengen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje is favoriet om hun Europese titel te verlengen. Dat blijkt na een rondvraag bij de bondscoaches van de zestien deelnemende landen. Ook Duitsland wordt vaak genoemd als kanshebber.

Duitse bondscoach Joachim Löw wil de druk op de Mannschaft afhouden en duwt Spanje in de favorietenrol. “Wij moeten onze moeilijke groep met Portugal, Nederland en Denemarken trachten te overleven, daarna zien we wel.”

Laurent Blanc, de bondscoach van Frankrijk, ziet Spanje, Duitsland en Nederland als grote kanshebbers. Iers bondscoach Giovanni Trappatoni ziet meerdere kandidaten voor de titel. “Spanje heeft een sterke ploeg, maar Engeland, Nederland en Duitsland ook. In 2004 won er met Griekenland een outsider, dus alles is mogelijk.”

Ook Slaven Bilic, bondscoach van Kroatië, deelt die mening. “Elke ploeg maakt kans, maar Spanje blijft favoriet. Duitsland, Nederland, Italië en Engeland zullen ook op de afspraak zijn.” De Poolse bondscoach Franciszek Smuda volgt de andere coaches. “Iedereen kent de favorieten: Spanje en Duitsland.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties