Sergeant: "Coach worden was niet mijn intentie"

Sergeant: "Coach worden was niet mijn intentie"
Foto: © SC

Tony Sergeant trekt komende weken voor de laatste keer zijn voetbalschoenen aan, daarna gaat de Cercle Brugge-spelers aan de slag als beloftentrainer bij AA Gent. "Coach worden was niet meteen mijn intentie.

“Eigenlijk ambieerde ik eerder een job als revalidatietrainer. Door mijn opleiding als kinesist en mijn interesse voor die materie, dacht ik eerder in die richting”, geeft Tony Sergeant toe aan Het Nieuwsblad.

“Coach worden was niet meteen mijn intentie, maar toen ik het aanbod kreeg van AA Gent om aan de slag te gaan met de beloften, was ik meteen gewonnen.”

Bij blauw-wit vonden meerdere beloften de weg naar de A-kern. “Dit seizoen was misschien uitzonderlijk, want heel wat jongens kregen opmerkelijk veel speelkansen bij Trond Sollied.”

“Maar we zullen alles doen om de doorstroming van jonge talenten te stimuleren. Als we hen nog intenser begeleiden, moet het in de toekomst bijna evident zijn dat we elk seizoen enkele beloftevolle spelers afleveren aan de A-kern.”

Sergeant heeft nog geen ervaring als trainer. “Het wordt voor mezelf een ontdekkingstocht. Ik wil in elk geval trouw blijven aan mijn eigen stijl en karakter. Ik zie mezelf eerder als de stille observator, maar indien nodig zal ik uiteraard ook wel krachtdadig tussenbeide komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties