Interview Foket kiest voor AA Gent: "Gekozen in functie van studies"

Foket kiest voor AA Gent: "Gekozen in functie van studies"
Foto: © SC

Thomas Foket heeft een profcontract getekend bij AA Gent. De jonge flankspeler komt over van Dilbeek/Anderlecht waar hij een unieke regeling had. Volgend seizoen zal de 17-jarige Vlaams-Brabander deel uitmaken van de A-kern van de Buffalo's.

Door Johan Walckiers

Het laatste jaar is voor Thomas Foket in een rotvaart gegaan. Eerst mocht hij bij Anderlecht gaan trainen en zijn wedstrijden nog spelen bij vierdeklasser Dilbeek. Daarna kreeg hij een oproep voor de nationale -18 en nu zit de inwoner van Sint-Pieters-Leeuw volgend seizoen bij de grote jongens van Gent.

"Waarom ik voor Gent gekozen heb? In eerste instantie omdat het dicht bij de universiteit is waar ik heen wil gaan", vertelde Foket exclusief aan onze redactie. "Ik weet nog niet juist wat ik ga studeren, maar het zal iets zijn zoals Handelswetenschappen. Ten tweede toonde Gent dat ze me echt wilden hebben en dat deed me heel veel plezier."

Het was een moeilijke keuze, want niet alleen Gent, maar ook Club Brugge en Anderlecht wilden hem graag hebben. "Het was zelfs een heel moeilijke keuze. Ik ben Anderlecht ook heel dankbaar voor wat ze voor mij gedaan hebben. Ik voelde me er ook goed, maar in functie van mijn studies was dit de beste keuze. Ze vonden het spijtig, maar ze hebben me ook alle succes toegewenst."

Woensdagmiddag rondde Foket samen met zijn vader en manager, Gunter Thiebaut, de laatste details af. "Ik heb nog niet gesproken met Trond Sollied. Het ging vooral om de praktische details: hoe we de school en het trainen gaan combineren. Ik verwacht voor volgend seizoen nog niet te veel. Het zal gewoon goed uit mijn doppen kijken zijn en veel leren van die grote mannen."

Ook bij Dilbeek zijn ze ondertussen al op de hoogte. "De trainer van Dilbeek is een goede vriend van Gunther Schepens, dus ze vermoedden al wel iets", lachte Foket die ook bij de nationale jeugdploeg actief is. "Vroeger bracht ik mijn ervaring van vierde klasse mee, nu kan ik meetrainen in eerste en dat zal met toch ook helpen. Ik kijk er alvast naar uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties