Interview "Eerst Dender helpen en dan nadenken over toekomst"

"Eerst Dender helpen en dan nadenken over toekomst"
Foto: © SC

En een managementbureau op poten zetten én voetballen in tweede klasse. Het is geen makkelijke combinatie. Dat ondervindt ook Gunter Thiebaut die twijfelt over zijn toekomst als voetballer: "Ik moet de komende weken goed nadenken."

Dender, de ploeg waar Thiebaut momenteel speelt, heeft nog kans om de eindronde te vermijden, maar dan moet er de komende weken wel serieus punten gesprokkeld worden. "Er is wel wat druk vanuit het bestuur, maar dat is normaal", aldus Thiebaut aan onze redactie. "We hebben een heel jonge ploeg en die jongens doen hun best, maar we hebben de nodige problemen gekend dit seizoen."

De 35-jarige ex-aanvaller van onder meer Aalst, MVV en Lierse heeft nog een contract voor één seizoen bij de tweedeklasser. "Ik speel nog steeds graag en kan het niveau ook nog aan, maar het is zo moeilijk te combineren met mijn job als manager", geeft Thiebaut toe. "Ik moet er echt eens over gaan nadenken of ik volgend seizoen nog in tweede ga voetballen. Het is vooral moeilijk met al die trainingen. Misschien is het alternatief wel om in provinciale te gaan voetballen, waar ik twee keer per week moet trainen."

"Managementbureau slorpt veel tijd op"
"Ik heb al een gesprek gehad met Dender en daaruit bleek dat ook zij hun twijfels hadden. Maar eerst wil ik Dender helpen in tweede klasse te blijven. Ik ben nu een jaar bezig met het managementbureau en ik mag toch zeggen dat we (Thiebaut werkt samen met ex-Ajax-speler Ole Tobiasen) serieuze progressie gemaakt hebben. We zijn trots op wat we in die korte periode gerealiseerd hebben, maar het slorpt enorm veel tijd op."

Onlangs slaagde Thiebaut er in om Thomas Foket van vierdeklasser Dilbeek naar AA Gent te transfereren. "Dat is toch een leuke binnenkomer en een unicum in België. En daarvoor doe ik het ook: het geluk op die jongen zijn gezicht was de moeite waard. We concentreren ons op jonge spelers, maar natuurlijk moet er ook geld binnenkomen en daar heb je grotere namen voor nodig. Die hebben we ook in Denemarken en in de rest van Scandinavië."

Scandinavische markt
De Scandinavische markt is dan ook een ideale bron nu ook België die jongens ontdekt heeft. "Wij hadden deze zomer al bepaalde jongens van die contreien aangeboden aan een paar Belgische clubs, maar toen stond iedereen nog twijfelachtig daar tegenover. Nu die jongens international zijn geworden, krijgen we telefoons van: 'Oei, misschien hadden we moeten luisteren'. Ole en ik hebben allebei onze contacten en Ole kent als ex-international de Scandinavische markt op zijn duimpje. We werken in Engeland samen met een heel groot bureau en ook in Duitsland hebben we goede contacten."

Daarom ook de twijfel over zijn toekomst als voetballer. "Ik heb iets gevonden wat me op het lijf geschreven staat. Ik krijg soms uitnodigingen om naar Engeland of Duitsland te komen om spelers aan het werk te zien, maar ik kan niet omdat ik moet trainen. Op een gegeven moment sta je dan stil en bij mij is stilstaan zo veel als achteruit gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 0-0 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties