Interview Daum: "Sleutelwedstrijd voor beide teams"

Tomas Taecke
| 10 reacties
Daum: "Sleutelwedstrijd voor beide teams"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl de kraker tegen Anderlecht volgens Christoph Daum nog een kans om te genieten was, is de Vlaamse strijd tegen AA Gent zaterdagavond bittere ernst. "Het is een absolute sleutelwedstrijd voor beide ploegen", liet de Duitse coach vrijdagmiddag noteren op de persconferentie.

Tomas Taecke in Brugge

Over de partij tegen de Buffalo's: "Het betreft een uitwedstrijd, dus kunnen we ons een eventueel puntenverlies wel permitteren. Maar ik moet toegeven dat dit een absolute sleutelwedstrijd is. Terwijl we hier in onze eigen stad absoluut moesten winnen van hen, proberen we zaterdagavond het best mogelijke resultaat mee naar huis te nemen. Begrijp mij niet verkeerd, natuurlijk gaan we zoals altijd voor de drie punten".

Over de krachtsverhoudingen in PO1: "Tot nu toe is enkel Genk de grote winnaar. Anderlecht eigenlijk ook wel: ze hebben hun koppositie behouden en hebben ook nog alles in eigen hand. Binnen onze mogelijkheden hebben wij niet slecht gepresteerd, alleen in Kortrijk was er wel die uitschuiver. Zaterdag kunnen we tegen AA Gent een belangrijke stap zetten richting Europees voetbal".

Over de nederlaag en gemiste kans tegen Anderlecht: "Net als de fans en sommige media was ik ook tevreden over het spel, maar we pakken geen punten. Het resultaat is nog steeds het enige dat telt, dus was de nederlaag in die zin een beetje zorgwekkend. Ik was inderdaad niet zo kwaad als na de verliespartij in Kortrijk, omdat we daar onszelf hadden verslagen. Tegen Anderlecht zag ik veel positieve dingen die we meenemen naar het Ottenstadion".

Over Chelsea: "Tegen Anderlecht spraken alle statistieken in ons voordeel, enkel de belangrijkste gegevens niet. Kijk naar Chelsea; zij hebben het beste van de situatie gemaakt. Als ze net als Barcelona hadden gespeeld, was het waarschijnlijk 5-0 geworden. Iedereen is ontgoocheld omdat Barça attractief speelt en het beste voetbal in de wereld brengt. Als één manier van spelen gegarandeerd tot succes zou leiden, dan zou het voetbal daaraan kapot gaan".

Over Vadis Odjidja: "Zoals we tijdens de wedstrijden kunnen zien, is Vadis nog steeds niet volledig hersteld. Iemand die een fitte Vadis kan vervangen, hebben wij niet. Ook Vazquez is een ander type speler. Hij is een soort van spelmaker die meer kort werk op zich neemt en graag de laatste pass geeft. Vadis gaat eerder zijn eigen weg en gaat negentig minuten op en neer. Hij doet zijn ding en komt ook vaak in de box. Het kan nog wel even duren vooraleer we opnieuw de beste Vadis zullen zien".

Over Maxime Lestienne: "Maxime is nog niet klaar om negentig minuten te spelen. Op training loopt het wel vlot. Ik ben blij dat ik hem als alternatief achter de hand heb. Lestienne is een getalenteerde speler die ik een grote carrière voorschrijf als hij geen stappen overslaat. Hij is een soort van straatvoetballer. Maar hij was zes weken buiten strijd en in deze fase van de competitie is het lastig om terug te komen".

Over Bojan Jorgacevic: "Dat Bojan terugkeert naar Gent, maakt wel iets wakker in hun contreien. Hij moet klaar zijn en heeft in de vorige wedstrijd in Gent bewezen dat hij er professioneel mee kan omgaan. Hij heeft een sterke persoonlijkheid, we hoeven ons daar geen zorgen in te maken".

Over Bjorn Vleminckx: "Bjorn heeft getoond dat hij wacht op zijn kans en klaar is om het team te helpen. Ook al start hij niet in de basiself. Natuurlijk maakt die bal tegen de paal een groot verschil. Een spits heeft vaak een belangrijke goal nodig om opnieuw gelanceerd te worden".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties