Büttner (Vitesse) hoopt stil op EK met Oranje

Mathias Dumarey
| 7 reacties
Büttner (Vitesse) hoopt stil op EK met Oranje
Foto: © SC

Nederland is op zoek naar een goede linksback om het Euro 2012 straks in juni aan te vatten. Meerdere spelers werden er al getest, maar geen enkele stemde echt tevreden. Misschien wordt dat wel Alexander Büttner, speler van Vitesse Arnhem.

Alexander Büttner wordt door de Nederlandse voetbalanalisten vaak naar voren geschoven om mee af te reizen naar Polen en Oekraïne als potentiële linksachter. Bondscoach Bert Van Marwijk heeft voorts ook nog de keuze uit Erik Pieters, Vurnon Anita en Urby Emanuelson, maar deze laatste wil niet meer op die positie spelen.

Büttner hoopt zelf ook stilletjes op een EK-deelname. "Mijn vakantie boekte ik nog niet", lacht de speler zelf. Het was namelijk zijn trainer bij Vitesse, John Van den Brom, die Büttner tipte als kandidaat voor Oranje. "Er zijn niet zoveel goede linksachters in Nederland. Alexander maakt nu een uitstekend seizoen door en bij Nederland is er zeker twijfel over die positie", aldus de Vitesse-coach in het AD.

Büttner mag ook rekenen op de belangstelling van Ajax met het oog op volgend seizoen. Frank De Boer, coach van de Ajacieden, wilde daar gisteren in Studio Voetbal nog niet te veel op vooruit lopen. "Hij staat op mijn lijstje, maar verder wil ik daar niets over kwijt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties