Manchester City en Kompany kampioen na twee goals in blessuretijd

Fabian Morren
| 69 reacties

Manchester City is op dramatische wijze kampioen van Engeland geworden. Dankzij twee doelpunten in de toegevoegde tijd won Man City met 3-2 van Queens Park Rangers.

Het was in de eerste helft nagelbijten voor Man City. Queens Park Rangers, dat genoeg had aan een punt om het behoud veilig te stellen, zette een dubbele muur neer. Dat maakte het er niet makkelijker op voor de thuisploeg. Er waren wel kansen, maar het duurde tot kort voor de rust vooraleer Zabaleta de ban kon breken. Doelman Kenny loste de bal en zo verdween het leer via de paal binnen.

Ook de eerste kans in de tweede helft was voor City. De thuisploeg leek op weg naar een vlotte zege, maar dat was toch buiten Djibrill Cissé gerekend. Na een blunder van Lescott scoorde de ervaren spits de gelijkmaker. De bezoekers moesten wel met tien verder nadat Joey Barton een tik had uitgedeeld aan Carlos Tévez. Op dat moment had City nog een halfuur om een tweede keer te scoren.

Het doelpunt viel tot ieders verbazing echter aan de overkant. Mackie scoorde aan de tweede paal. City moest op dat moment nog twee keer scoren. De thuisploeg kampeerde op de helft van QPR, maar slaagde er pas in blessuretijd in om nog te scoren. Invaller Edin Dzeko kopte een hoekschop binnen. Enkele minuten later maakte Sergio Agüero er ook nog 3-2 van. De ontlading was bijzonder groot.

Manchester United deed ondertussen wat het moest doen. De Mancunians kwamen al snel op voorsprong bij het Sunderland van Mignolet. Wayne Rooney zorgde voor het doelpunt na twintig minuten. Dat volstond voor de overwinning. Lange tijd leek dat ook voldoende voor de titel, tot Man City nog twee keer scoorde.

City is zo voor de derde keer in de geschiedenis landskampioen geworden. Vorig jaar won de steenrijke club ook al de Engelse beker (FA Cup).