Speelt België binnenkort tegen Kosovo?

Speelt België binnenkort tegen Kosovo?
Foto: © SC

Hoewel Kosovo niet erkend is door de VN en ook geen lid is van de UEFA, mag het binnenkort wel officiële vriendschappelijke wedstrijden spelen van wereldvoetbalbond FIFA. De Servische bond staat op haar achterste poten.

Kosovo verklaarde zich onafhankelijk van Servië in 2008. Hoewel negentig landen die onafhankelijkheid erkennen, is Kosovo nog steeds geen lid van de Verenigde Naties.

Toch is het mogelijk om binnenkort officiële vriendschappelijke wedstrijden te spelen tegen Kosovo, aangezien FIFA daarvoor de toelating gaat geven. Dat heeft Sepp Blatter op een congres in Boedapest gezegd.

De Servische voetbalbond is – geheel in de stijl van haar regering – not amused door deze beslissing van de FIFA: “We protesteren tegen de beslissing van de FIFA, via dewelke er binnenkort oefenwedstrijden kunnen gespeeld worden tegen het zogenaamde nationale team van de zogenaamde republiek Kosovo”, meldt CNN.

De Serviërs vragen een onderhoud met Blatter en UEFA-baas Platini om de beslissing terug te draaien. FIFA maakt duidelijk dat de huidige beslissing geen erkenning inhoudt van Kosovo, maar dat het enkel toestaat dat men onder deze naam vriendschappelijke wedstrijden speelt. Zo wil men "de ontwikkeling van de sport" aldaar ondersteunen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties