Loodsen stoere Denen Malinwa eindelijk naar PO I?

Loodsen stoere Denen Malinwa eindelijk naar PO I?
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

KV Mechelen liep vorig seizoen op een haar na PO I mis. Malinwa zag op de koop toe sterkhouder Julien Gorius verkassen naar Genk. Maar de club heeft zeker niet stilgezeten. Met de aankoop van ondermeer drie Denen kan het dit seizoen wel nog eens leuk worden Achter de Kazerne.

Het grootste verlies voor KV Mechelen is zonder twijfel Julien Gorius (Genk). De aanvallende middenvelder scoorde vorig seizoen 16 keer voor Malinwa. Verder verlieten Denis Alibec (contract verbroken), Kevin Geudens, Jonathan Wilmet (beiden Westerlo) en Romeo Van Dessel (Dender) de club.
KV Mechelen kocht ook goed in. Het haalde drie Denen weg uit de Nederlandse Eredivisie.

Deense stootkracht

Spits Mads Junker komt over van Roda JC. Nicklas Pedersen (hangende spits) en Thomas Enevoldsen (aanvallende middenvelder) verruilden FC Groningen voor Malinwa. Verder werd doelman Tome Pacovski weggeplukt bij Beerschot AC. Joachim Van Damme, een 20-jarige middenvelder, komt over van Waasland-Beveren. Trainer bij KV Mechelen is Harm Van Veldhoven, die de ontslagen Marc Brys opvolgt.

Het leven na Gorius

Het wordt in eerste instantie uitkijken naar hoe KV Mechelen het vertrek van leider Julien Gorius opvangt. Thomas Enevoldsen is met zijn 24 jaar nog vrij jong maar heeft al heel wat ervaring. De Deense international lijkt de aangewezen man om Gorius op te vangen. Wat gaat er gebeuren met doelman Pacovski? Hij werd aanvankelijk gehaald om Olivier Renard op te volgen, die naar Standard zou verkassen. Nu dat die transfer niet doorging, beschikt Malinwa met Renard, Pacovski en ook nog Wouter Biebauw over drie volwaardige doelmannen.

De achterlinie blijft zoals ze was, al werd Seth De Witte door Van Veldhoven omgevormd tot een centrale verdediger. Met ook nog de Bosniër Boris Pandza naast hem, beschikt KV Mechelen over een stevig centraal blok. Conclusie: KV Mechelen lijkt op het eerste zicht zeker niet verzwakt t.o.v. vorig seizoen. Het kocht vooral slim in. Met Junker, Pedersen en Enevoldsen werd er gekozen voor drie landgenoten, iets wat de automatismen en de communicatie zeker ten goede zal komen. Joachim Van Damme is nog jong en heeft nog veel potentieel. Pacovski is met zijn 30 jaar zeer ervaren en hij heeft bij Beerschot bewezen dat hij een uitstekende doublure kan zijn.

Gevaar van meerdere kanten

“Ik hoop op een rustig seizoen voor onze club", vertelde voorzitter Johan timmermans ons. "We willen graag een stabiele club blijven. Op temijn willen we doorgroeien naar een subtopper. Playoff 1 is dit seizoen geen must. Een goede bekercampagne is een leuke bonus."

“Ik vind niet dat we verzwakt zijn na het vertrek van Gorius, integendeel. Vorig seizoen draaide alles rond Gorius. Dit seizoen komt het gevaar van meerdere spelers. Welke? Ik denk dat vooral sterker zijn als ploeg, maar een speler als Enevoldsen is zeker een speler die iets kan bijbrengen.”

Prognose: 7de

Vermoedelijke basisopstelling: Pacovski – Ghomsi – Pandza – De Witte – Chen – Enevoldsen – De Petter – Van Tricht – Cordaro – Pedersen - Junker

Door Dennis Moonen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties