Reactie Van Gaal: "Match kantelde door persoonlijke fouten"

Robby Morren
Robby Morren
| 18 reacties
Van Gaal: "Match kantelde door persoonlijke fouten"
Foto: © SC

Louis Van Gaal was, ondanks de 4-2 nederlaag tegen België, niet helemaal ontevreden. Hij loofde de inzet van zijn spelers en de manier waarop Nederland in het begin van de tweede helft voetbalde.

Robby Morren in Brussel

"In de eerste helft waren we slecht begonnen, er was te veel spanning in het elftal en we leden te veel balverlies op plaatsen waar het niet mag. We waren niet goed in de opbouw. Desondanks hebben we wel veel kansen gecreëerd, veel meer dan in de tweede helft. In de omschakeling was België zeer gevaarlijk en daar hebben ze ook uit gescoord in die eerste helft."

Persoonlijke fouten
"Zoals we aan de tweede helft begonnen, dat is zoals ik het wil zien. We klommen op voorsprong en we hadden op dat moment de partij onder controle, hoewel België wel meer kansen had dan in de eerste helft. De match kantelde door persoonlijke fouten en zo kan je nooit een match winnen. In de tweede helft werden de teamafspraken wel beter nagekomen maar als je op zulk een manier doelpunten tegen krijgt, kan je geen wedstrijd winnen.

"Ik kan helemaal niet klagen over de inzet van mijn spelers want die was heel groot en dat was ook zo voor België, zij hebben ook alles gegeven. Het was een hele goed testwedstrijd, op dat vlak was ik tevreden met de oefenmatch tegen België."

Weinig tijd
"De periode waarin ik moet beoordelen dat spelers fit zijn of niet, in vorm zijn of niet, is niet ideaal. Maar goed, ik heb de spelers nu 3 dagen meegemaakt en ik heb een wedstrijd waar ik mee verder kan. De eerste 20 minuten van de tweede helft waren heel goed en daar moet ik op voortborduren. Hongarije en Turkije zijn toch van enig niveau en dat zal niet makkelijk zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties