Interview Buffel in uitstekende vorm: "Blij met niveau dat ik haal"

Robby Morren
Robby Morren
| 8 reacties
Buffel in uitstekende vorm: "Blij met niveau dat ik haal"
Foto: © SC

Thomas Buffel is ondertussen 31 jaar maar kent een fantastische seizoensstart. Als sterkhouder bezorgde hij Racing Genk afgelopen weekend zijn eerste overwinning.

Buffel liep eind vorig seizoen een knieblessure op maar staat er weer helemaal. Met zijn ervaring, snelheid en acties is hij een belangrijke pion in het elftal van Mario Been.

"Ik ben blij met het niveau dat ik haal. Als ik weet dat ik fris ben, voel ik dat ik de tegenstander op snelheid kan pakken. Ook het samenspel met Gorius verloopt vlot, we voelen elkaar goed aan." Buffel is ook tevreden dat hij wat meer vrijheid krijgt. "We mogen nu meer tussen de linies spelen en we voeren meer positiewissels uit. We hebben af en toe al heel goed voetbal gebracht dit seizoen. ."

Het was Buffel die tegen Lokeren kort voor tijd voor een grote ontlading zorgde met het winnende doelpunt. "De winst tegen Lokeren was heel belangrijk, het verschil met een gelijkspel is groot. Eigenlijk hadden we nu al meer punten moeten hebben want tegen Cercle en OHL verdienden we meer."

Bovenaan meedraaien
De ambitie is om binnen de top drie te eindigen en uit ervaring weet de flankspeler dat je dan het ganse seizoen bovenaan moet meedraaien. "Het is belangrijk om van in het begin van het seizoen mee vooraan te staan. Tijdens ons kampioenenjaar hebben we een gans seizoen mee vooraan gespeeld."

Pluim voor defensie
Het is bekend dat de defensie, door het uitvallen van enkele sterkhouders, momenteel het pijnpunt is bij RC Genk maar tegen Lokeren deden ze het prima, zo vond Buffel. "We hebben achterin op korte tijd het wegvallen van Simaeys en Koulibaly moeten opvangen maar de jongens die in hun plaats staan, groeien elke week. Tegen Lokeren hebben ze weinig weggegeven en verdienden ze een pluim."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties