Interview "Limassol? Dat is Sclessin maal drie"

"Limassol? Dat is Sclessin maal drie"
Foto: © SC

Anderlecht mag zich aan een warm - letterlijk en figuurlijk - onthaal verwachten woensdag. Gunter Thiebaut, in het seizoen 2001-2002 spelend bij Omonia Nicosia - weet wat de Cypriotische fans kunnen brengen.

Het Cypriotische voetbal zit de laatste jaren in de lift. In België lijken velen nog te denken dat het land de voetbaldwerg van weleer is, maar een uitschieter zoals APOEL Nicosia vorig seizoen in de Champions League maakte, is volgens Thiebaut geen gelukstreffer. "APOEL en Omonia Nicosia spelen in België voor de play-off I", aldus de voormalige spits van onder meer Dender en Lierse.

"Hier wordt er soms nog denigrerend gesproken over Cypriotische ploegen, maar het voetbal daar is niet meer te vergelijken met vroeger. Dat AEL Limassol vorig seizoen kampioen speelde, heeft wel veel te maken met het feit dat ploegen als APOEL en Omonia punten lieten liggen door Europees te spelen."

"Heter dan wat thermometer aangeeft"

John van den Brom waarschuwde eerder al voor de verhitte sfeer in het stadion en ook Thiebaut weet dat Anderlecht een hele meute fervente supporters over zich heen gaat krijgen. "De sfeer is schitterend in Cyprus. Het is een Grieks temperament dat daar heerst. Weet je, hier spreken we altijd over Sclessin, maar reken maar dat Limassol Sclessin maal drie is. Roepen, tieren, zingen en Bengaals vuur, dat staat hen te wachten. De temperatuur in het stadion zal nog heter zijn dan wat de thermometer aangeeft", aldus de speler van eersteprovincialer Ninove aan onze redactie.

En over die temperatuur kan ook Thiebaut meepraten. Morgen wordt er tot 37 graden gegeven in Cyprus en dat zal waarschijnlijk ook een rol spelen. "(lacht) Ik herinner me nog mijn eerste match: we speelden 's middags tegen Famagusta. En er was een hittegolf aan de gang. Ik zweer je: een hittegolf daar is niet wat het hier is. Bij de rust heb ik om mijn vervanging gevraagd, ik kon niet meer. De Cypriotische spelers waren daar beter aan gewend", besloot Thiebaut.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties