Braga naar CL na panenka-misser van Udinese

Tijs Ruysschaert
| 10 reacties

Braga plaatste zich gisterenavond ten koste van Udinese voor de poulefase van de Champions League. In de strafschoppenreeks stifte de Braziliaan Maicosuel (Udinese) een elfmeter knullig in de handen van de bezoekende doelman.

De terugmatch in Italië eindigde op 1-1, net als vorige week in Braga. Pablo Armero had Udinese in de eerste helft op voorsprong gebracht, maar twintig minuten voor tijd bracht Rúben Micael de bordjes weer in evenwicht.

Omdat er niet meer gescoord werd tijdens de verlengingen, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Bij een 2-2-tussenstand was het de beurt aan de Braziliaan Maicosuel. De 26-jarige aanvallende middenvelder had iets moois in gedachten, maar dat was buiten Braga-doelman Beto gerekend. De Portugese keeper koos geen hoek en kon de Panenka-elfmeter van Maicosuel zo makkelijk vangen. Nadien werden geen penalty's meer gemist, waardoor Braga en niet Udinese naar het kampioenenbal mag.