Been: "Het gaat elke week beter"

Robby Morren
Robby Morren
| 10 reacties
Been: "Het gaat elke week beter"
Foto: © SC

Mario Been noemt de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Charleroi 'lastig'. De Nederlander wil dat zijn spelers in Charleroi hetzelfde brengen als wat ze donderdagavond tegen Videoton op de mat legden.

Robby Morren in Genk

Roteren gaat Been wellicht niet doen tegen Charleroi. Op zijn persbabbel liet hij duidelijk verstaan dat hij niet van zin is veel te veranderen, tenzij spelers zelf aangeven dat ze niet 100% zijn.

"Als spelers vinden dat ze moeten rusten, dan moeten ze me dat vertellen. Dat heb ik hen gevraagd. Als ik niets verneem, dan ga ik ervan uit dat ze 100% zijn en dat ik kan spelen met de jongens die ik voor ogen heb. Als ze iets voelen, dan moeten ze hun beurt voorbij laten gaan."

"Ik ben een coach die houdt van vastigheden of het moet niet anders gaan. Als ik kijk naar de wedstrijd tegen Videoton, dan kan ik alles door elkaar gooien maar dat heeft geen zin."

Geen onderschatting
"Hetgeen we donderdag Europees konden brengen, moeten we ook in de competitie kunnen brengen. Charleroi is een lastige wedstrijd maar dat zeg ik gewoon over elke wedstrijd in België want iedereen kan hier van iedereen verliezen. Je mag niemand onderschatten en dat zullen we ook niet doen."

32 doelpogingen
Genk stapelde de gelijke spelen ondertussen op. Vorig weekend geraakten de Limburgers niet voorbij Waasland-Beveren. Hoe komt dat?

"Tegen Waasland-Beveren hebben we meer kansen gekregen dan tegen Videoton. Alleen was de efficiëntie daar niet goed. In onze nabespreking van die match hebben we 32 doelpogingen genoteerd. Die wedstrijd was niet zo goed als die tegen Videoton. Tegen W-B speelden we soms iets te gehaast. Ik weet niet of dat met concentratie te maken had."

Volwassener
"Er zijn op korte tijd 7 nieuwe spelers ingepast maar goede spelers kunnen altijd met elkaar spelen. De manier van spelen is nu totaal anders dan met Christian Benteke en daar moeten we hard aan werken. De basis van positiespel is bewegen zonder bal en dat kunnen al onze jongens. Het gaat elke week beter. We willen voetballen vanuit een goede opbouw en daarin wordt deze ploeg steeds volwassener."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties