Ferguson vraagt fans om respect tegenover Liverpool

Christophe van den Boom
| 14 reacties
Ferguson vraagt fans om respect tegenover Liverpool
Foto: © SC

Liverpool neemt het in eigen huis op tegen Manchester United. Een beladen duel en dat weet ook Sir Alex Ferguson. De oefenmeester van de Mancunians heeft een brief geschreven waarin hij de fans vraagt om respect te hebben voor de tegenstander.

De brief is er gekomen naar aanleiding van de anti-Liverpool liederen die voorbij zaterdag op Old Trafford werden gezongen. Toen was het nog niet lang bekend dat de fans van Liverpool niet verantwoordelijk waren voor het drama van Hillsborough.

“We moeten herinneren waarom Manchester United de beste club van de wereld is”, schrijft ‘Fergie’. “Onze rivaliteit met Liverpool is ontstaan uit een onderlinge strijd om bovenaan het klassement te willen staan. Een wens om uiteindelijk beter te zijn dat het team dat jarenlang de stempel van beste Engelse ploeg droeg.”

“Het kan en mag niet gebaseerd zijn op persoonlijke haat. Tien dagen geleden hoorden we de waarheid over de dood van 96 fans die hun club in actie wilden zien, maar nooit levend terugkeerden”, verwijst de manager naar Hillsborough. “Onze club wil die dag herinneren en wil hulde dragen aan de ploeg die jarenlang vocht tegen het onrecht dat hen is aangedaan. Ik weet dat ik op jullie kan rekenen om ons te steunen, want jullie zijn de beste fans uit de voetbalwereld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties