Interview Gillet weer rechtsachter: "Ik kan het op internationaal niveau"

Gillet weer rechtsachter: "Ik kan het op internationaal niveau"
Foto: © SC

De laatste tien dagen waren heel intensief voor Guillaume Gillet. De Anderlechtspeler maakte zijn eerste goal voor de Rode Duivels, maakte een fout tegen Lierse en speelde zijn eerste CL-match. "Veel nieuwe ervaringen", aldus de 'nieuwe' rechtsachter.

Johan Walckiers in Anderlecht

Guillaume, wat is het gevoel na die 0-0 in Milaan?
Een heel goed gevoel. De hele ploeg voelt zich trouwens goed. Het is een schitterend punt dat we gepakt hebben.

Nu je tegen een ploeg van dat kaliber gespeeld hebt, voel je je nu goed op de rechtsback?
Ik heb er ook al vier met de nationale ploeg tegen sterke tegenstanders gespeeld. Tegen Milan heb ik wel het gevoel gekregen dat als ik me op mijn verdedigende kwaliteiten concentreer, het goed kan doen op internationaal niveau.

Heb je nu vrede met die positie?
Misschien loog ik mezelf ook wat voor eerder dit seizoen. Als het niet goed zit in het hoofd zie je dat ook op het terrein. De klik is eigenlijk gekomen in Engeland, waar ik me echt goed geamuseerd heb op mijn positie.

De laatste tien dagen waren wel heftig voor jou.
Ja, veel nieuwe ervaringen. Mijn eerste goal bij de Rode Duivels, die fout in Lierse nadat ik toch 86 minuten goed speelde en dan Milan, waar ik van mezelf vond dat ik toch een goed niveau haalde.

Is er iets veranderd onder Van den Brom op de rechtsback?
Nee, eigenlijk niet. Onder meneer Jacobs mocht ik ook aanvallend spelen. Hij kende ook mijn temperament. Het is een beetje hetzelfde.

Wat is er dan veranderd?
We geloven meer in onszelf. Tegen Milan zijn we gestart met in het hoofd dat we konden winnen. Terwijl drievierde van de ploeg toch nog nooit in de Champions League gespeeld had. We zijn niet tevreden met enkel verdedigen. Toen de coach de ploeg bekend maakte met twee spitsen en eigenlijk geen flankspelers pikte iedereen dat direct op. Ik vind het goed dat we kunnen aanpassen.

En nu dit weekend Zulte Waregem. Een heel verschil.
Het is bijna de ergste verplaatsing die je kunt hebben na een CL-match. Ze staan tweede en spelen goed voetbal. We nemen het op als een topmatch. Vorig jaar was het daar trouwens al een knotsgekke wedstrijd.

Sommige matchen lijken jullie minder geconcentreerd te spelen.
Sinds ik hier ben nemen we geen enkele match te licht op. Het heeft soms te maken met frisheid, maar elke match heeft zijn belangrijkheid.

Frisheid? Mogen we dan wissels verwachten?
Ik weet het niet, maar de coach voelt het ook aan als hij moet wisselen. Hij heeft toch al enkele jongeren gebracht en spelers die door iedereen afgeschreven waren nieuw vertrouwen gegeven.

Rekenen jullie er op dat het pas echt begint in de play-offs?
Eigenlijk kennen we het gevoel niet om met een achterstand te beginnen aan de play-offs te beginnen. Sinds het systeem is ingevoerd stonden we altijd eerste bij het begin. We zijn ook niet van plan om wedstrijden het minder aan te doen, we willen nog steeds eerste eindigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties