Premier League wil eigen Financial Fairplay-regel

Premier League wil eigen Financial Fairplay-regel
Foto: © SC

De clubs uit de Premier League bespreken volgende week de mogelijkheid om de uitgaves van de clubs onder controle te houden. Zij zullen dan niet méér mogen uitgeven dan ze daadwerkelijk kunnen. Ook de spelerslonen worden beperkt.

Een idee dat op tafel ligt is dat de clubs slechts een bepaald percentage van hun jaarlijks inkomen mogen uitgeven aan spelerslonen. Ook een maximumstijging van de spelerslonen met 10% per jaar wordt serieus overwogen. Dat wil dus zeggen dat de spelers hun lonen niet meer spectaculair zullen zien stijgen en dat de clubs niet meer volledig kunnen beslissen hoeveel ze uitgeven aan hun spelers.

Rijke ploegen

Vooral de rijkere ploegen lijken gekant tegen zo’n voorstel, want dat betekent dat ze niet meer elke speler kunnen binnenhalen, omdat ze door het voorstel geen spectaculaire lonen meer kunnen aanbieden. Chelsea, Manchester City en Fulham hebben al aangegeven dat ze het voorstel van tafel zullen vegen.

Wat het zo goed als zeker wel zal halen, is dat de clubs moeten bewijzen dat ze meerdere jaren kunnen overleven en dat ze zich niet enkel richten op één seizoen. De ploegen zullen dus moeten bewijzen dat ze de lonen van spelers met een langdurig contract ook kunnen betalen in de toekomst.

Sancties

Ploegen die zich niet aan de regels houden, zullen een sanctie opgelegd worden. Een tijdje geen transfers mogen uitvoeren of een boete zijn een vand e mogelijkheden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties