'Grote veranderingen in de Jupiler Pro League op komst'

Koen Schaaphok
| 21 reacties
'Grote veranderingen in de Jupiler Pro League op komst'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De voorzitters van alle eersteklassers kwamen gisteren samen onder leiding van Ronny Verhelst, voorzitter van de Pro League. Er werd beslist tot een modernisering van de structuur en nieuwe stadions. "Ik wil van het voetbal een beter product maken", aldus Verhelst.

Een ander punt dat op de lijst staat voor een grote evaluatie is de huidige competitieformule. Inmiddels is de belangstelling voor  de Jupiler Pro League sterk gedaald en openen er nieuwe perspectieven. meer zou bestaan tegen een ruimere autonomie van het profvoetbal. Een splitsing tussen het betaald voetbal en de amateurs behoort eindelijk tot de mogelijkheden, zo weet Het Nieuwsblad.

De clubs willen ook eindelijk werk maken van de stadiondossiers. De bond stelde onlangs al een 'steering comittee stadions' samen die zo'n driehonderd mensen uit de stadionindustrie verzamelt. “Ik wil benadrukken dat we alles hand in hand met de bond doen”, aldus Pro League-voorzitter Ronny Verhelst. “Onze plannen gaan verder dan lobbyen bij de overheden. We willen een studie laten maken over de economische haalbaarheid en behoeften. We zijn ook van plan om te kijken hoe in het buitenland al die nieuwe arena's tot stand zijn gekomen. Kortom, we willen de clubs ook op dit vlak zoveel mogelijk steunen”, klinkt het.

Verhelst wil voornamelijk zowel op gebied van besluitvorming als bedrijfsstructuur onze competitie aan de eisen van het huidige voetbal aanpassen. De raad van bestuur van de Pro League zou straks uit negen mensen bestaan: zes leden van de clubs, de voorzitter van de Pro League en twee onafhankelijke leden. De invulling van die leden zou drie van de vijf topclubs en drie van de kleinere clubs omvatten

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties