Debuut voor Perdichizzi?

Tomas Taecke
| 4 reacties
Debuut voor Perdichizzi?
Foto: © SC

Door de schorsing van Steve Colpaert moet Francky Dury voor het eerst in lange tijd sleutelen aan zijn verdediging. Mogelijk maakt de 18-jarige Pietro Perdichizzi zijn competitiedebuut aan de Gaverbeek.

Pietro Perdichizzi voetbalt tegenwoordig voor Zulte Waregem. De 18-jarige belofteninternational, die in 2011 drie maanden geschorst werd wegens cannabisgebruik en bij Club Brugge niet kon doorbreken, maakt zaterdagavond aan de Gaverbeek mogelijk zijn competitiedebuut voor Essevee. Dit seizoen kwam hij enkel in de bekerwedstrijd tegen Koksijde in actie en deed hij verder wat ritme op bij de nationale beloftenploeg.

Coach Francky Dury kon op donderdag niet bevestigen of Perdichizzi wel degelijk zal opdraven, maar oordeelde in ieder geval dat de jonge verdediger klaar is voor het grote werk.

"In principe moet hij klaar zijn voor het grote werk", wist de Essevee-coach. "Lokeren is natuurlijk wel een sterke ploeg, maar op training laat hij zien dat hij fit en scherp genoeg is".

"Hij heeft enorm veel kwaliteiten", staat Karel D'Haene zijn coach bij. "In de voorbereiding speelden we wel slechts één keer samen, dus de automatismen die er met Colpaert wél zijn, zullen in mindere mate aanwezig zijn. Links en rechts heeft hij al wat ervaring opgedaan met de belofteninternationals. Ik ben ervan overtuigd dat hij het goed zou doen", aldus collega-verdediger D'Haene.

Essevee geeft Lokeren zaterdagavond om 20 uur partij in het Regenboogstadion. Naast de geschorste Colpaert zijn ook de geblesseerde Vandenbroucke en Serwy afwezig. Die eerste brak zijn pols op training, Serwy herstelt van een blessure aan zijn bekken. Mbaye Leye kon donderdag meetrainen, maar mogelijk komt de partij tegen de Waaslanders net iets te vroeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties