Berlusconi moet vier jaar de cel in

Mathias Dumarey
| 8 reacties
Berlusconi moet vier jaar de cel in
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Silvio Berlusconi, oud-premier van Italië en voorzitter van AC Milan, moet vier jaar de cel in. Dat heeft een rechtbank in Italië beslist.

Aanvankelijk was een straf van drie jaar en acht maanden geëist tegen Berlusconi, maar de straf is dus zwaarder uitgevallen. Berlusconi krijgt die straf omdat hij via zijn bedrijf Mediaset geld zou hebben witgewassen.

Berlusconi mag voorts ook drie jaar niet meer in de politiek actief zijn en moet samen met tien andere verdachten in de zaak een boete van tien miljoen euro betalen. De feiten dateren al van de jaren '90 toen Mediaset bij de verkoop van filmrechten aan eigen bedrijven de prijs kunstmatig opvoerde. De rechten werden daarna weer terugverkocht aan Mediaset, dat op die manier minder belastingen moest betalen. Daarmee zouden uiteindelijk honderden miljoenen euro gemoeid zijn geweest.

De excentrieke Berlusconi krijgt nog twee keer de kans om in beroep te gaan tegen de straf en de verwachting is dat de 76-jarige ex-premier van Italië dat ook zal doen. Hij moet dus nog niet meteen de gevangenis in.


UPDATE: Kort na zijn veroordeling werd de straf van vier jaar cel naar één jaar herleid door de amnestiewetgeving. Dat is een wet in Italië om de overbevolking in de Italiaanse gevangenissen tegen te gaan. Overigens hebben de advocaten van Berlusconi al beslist om in beroep te gaan tegen de veroordeling.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties