Reactie Frank De Boer: "Gelijkspel is echt zuur"

Koen Schaaphok
| 1 reacties
Frank De Boer: "Gelijkspel is echt zuur"
Foto: © SC

Ajax-trainer Frank de Boer was zondag zichtbaar teleurgesteld na het nipte gelijkspel van zijn Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord. In de slotminuut moesten de Amsterdammers genoeg nemen met een gelijkspel. "Dit is echt heel zuur", aldus De Boer.

Ondanks de stunt tegen Manchester City lijkt Ajax er maar niet in te slagen de successen aaneen te rijgen in de vaderlandse Eredivisie. Het was dan ook de tweede keer op rij dat Ajax in de slotminuten een overwinning door de neus werd geboord. “We begonnen goed”, klonk het na afloop bij Frank De Boer.

“Maar we hebben ook een paar keer verzuimd om een situatie goed uit te spelen en verder afstand te nemen. We hadden 6 punten aan de duels met Heracles en Feyenoord moeten overhouden. Door die twee late treffers hebben we er slechts 2. Dat voelt als met lege handen staan”, zuchtte een zichtbaar teleurgestelde trainer van de landskampioen.

Consistent

Ook de scheidsrechter kon bij De Boer niet op begrip rekenen. Vooral de tweede gele kaart voor Nicklas Moisander wordt de arbiter aangerekend. “Ik vond dat heel zwaar bestraft”, klonk het. “Die tweede gele kaart krijgt hij voor een duwtje op Pellè. Maar waarom krijgt Leerdam dan in de eerste helft geen gele kaart voor een soortgelijk overtreding op Eriksen? Met tien man kregen we het pas lastig.”



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties