Van Persie: "Arsène en Alex zijn geweldig"

Koen Schaaphok
| 4 reacties
Van Persie: "Arsène en Alex zijn geweldig"
Foto: © SC

Zelfs na zijn vertrek bij Arsenal blijft de naam Robin Van Persie verbonden met de Gunners. Als kersvers speler van Manchester United vroeg men hem wat de verschillen zijn tussen coaches Arsène Wenger en sir Alex Ferguson. "Ze zijn allebei van wereldklasse", aldus de Nederlander.

Afgelopen zomer vertrok RVP van Arsenal naar Manchester United. Een stap die de fans van de club hem niet in dank afnamen. Toch veranderde dat niks aan de goede herinneringen van Van Persie aan Wenger. “Ik heb een geweldige tijd onder Arsène beleefd. Ik heb genoten van zijn trainingen, van het spelen bij Arsenal, van de gesprekken en alle andere dingen die ik met hem beleefd heb. Ik vind het geweldig om die ervaring nu weer op te doen bij Alex”, aldus Van Persie.

Wereldklasse

Tegenover de Daily Mirror laat de spits eveneens meten dat hij moeilijk een verschil kan vinden tussen beide grote trainers. "Ik ben de enige speler die beoordelen hoe het is om met Arsène en Alex te werken. Het is een absolute privilege om dat in mijn carrière te kunnen zeggen. Ik heb allebei deze coaches ervaren bij de clubs waarvoor ik heb gespeeld. Ze zijn allebei iconen als coaches in het topvoetbal."

"Ze zijn allebei van wereldklasse. De één is niet meer of minder dan de ander. Ik baseer deze vergelijk puur vanuit het oogpunt van een voetballer. Ik kijk naar de manier waarop zij op het veld te werk gaan, op de training, bij club en buiten het veld", besluit Robin Van Persie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties