Interview Engelse interesse voor De Bock

Tomas Taecke
| 7 reacties
Engelse interesse voor De Bock
Foto: © SC

Een welingelichte bron vertelde aan Voetbalkrant.com dat Laurens De Bock nadrukkelijk gevolgd wordt door West Bromwich Albion. De vleugelverdediger van Sporting Lokeren wekte de voorbije maanden de interesse van de club waar Romelu Lukaku actief is.

door Tomas Taecke

De goeie prestaties van Laurens De Bock (19) zijn het Engelse WBA niet ontgaan. Voetbalkrant weet dat de club uit Birmingham op zoek is naar een alternatief voor linksachter Liam Ridgewell en daarbij de Lokerse linksachter nadrukkelijk in het oog houdt. De Bock is bezig aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht van de club waar hij tevens zijn opleiding genoot.

De Lokerse verdediger debuteerde in het seizoen 2010/2011 op Daknam en is ondertussen uitgegroeid tot de vaste linksback. Dit seizoen kwam hij in competitieverband 13 keer in actie en liep hij er ook Europees tegen het Tsjechische Plzen tweemaal bij. Voetbalkrant nam contact op met de linksbenige achterspeler, die straks na drie opeenvolgende overwinningen richting Mambourg trekt.

"We kenden een moeilijke start met veel ups en downs maar ondertussen is alles weer in orde", vertelt de nuchtere Wetteraar. "Voor de moeilijke wedstrijden tegen Zulte Waregem en Club wisten we dat de matchen tegen Waasland-Beveren en Charleroi belangrijk gingen worden, maar uiteindelijk hebben we dat tweeluik aangevat met een zes op zes", weet de belofteninternational.  

"Dan winnen we ook nog eens de derby tegen Waasland-Beveren, wat ook voor de supporters heel belangrijk is. Deze match leeft nog meer dan de partij tegen AA Gent. Het was ook lang geleden dat die derby nog eens gespeeld werd. Bij de jeugd was dit ook altijd de wedstrijd waar iedereen naar uitkeek. In het verleden zijn er ook heel wat conflicten geweest, dus de supporters waren door het dolle heen na de driepunter".

De Bock vormt op Daknam samen met Galitsios, Maric en Taravel de verdediging die Sporting vorig seizoen naar bekerwinst leidde. Het vaste kwartet vormt een goede basis voor het sterk presterende team van succescoach Peter Maes. De linksachter is geflatteerd door de interesse van West Bromwich Albion, maar ondertussen ook verstandig genoeg om zich voorlopig enkel op Sporting Lokeren te richten.

"Het is natuurlijk zeer leuk om dit te horen. Uiteindelijk droomt elke speler ervan om ooit in een topcompetitie aan de slag te gaan. Maar ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik mij enkel op Lokeren moet concentreren. Ik speel mijn matchen en wat er later gebeurt zien we wel. Ik lig nog onder contract tot 2015 en heb het hier heel erg naar mijn zin. Het is overigens fantastisch om door te breken en te spelen bij de club waar je als jeugdspeler de reeksen hebt doorlopen", aldus Laurens De Bock.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties