Zenit haalt opnieuw de drie punten in de slotminuten

Pieter Vierstraete

Zenit Sint-Petersburg, tegenstander van Anderlecht in de Champions League, overtuigt nog steeds niet. Tegen Rostov werden de drie punten pas in 95e minuut verzilverd dankzij een late goal van Sjirokov.

Met Witsel opnieuw in een bepalende rol kwam Zenit in de tweede helft op voorsprong via Bystrov, die even voordien was komen invallen voor de geblesseerde Hulk. Tien minuten voor tijd leek de miljoenenploeg opnieuw te falen toen Holenda de 1-1 binnenkopte namens Rostov.

Sjirokov wist de drie punten diep in de blessuretijd uit de brand te slepen tot euforie van de ploeg en de trainersstaf. Igor Denisov mocht trouwens een half uurtje meedoen. Hij is net terug uit de B-kern nadat hij het loon van Witsel en Hulk op de korrel nam.