Reactie Mannaert: "Nog geen nieuwe coach"

Tomas Taecke
| 88 reacties
Mannaert: "Nog geen nieuwe coach"
Foto: © SC

Vincent Mannaert liet na de ontluisterende nederlaag - de vijfde op rij voor Club - optekenen dat blauw-zwart nog niet rond is met een eventuele nieuwe hoofdtrainer. "We zullen ook niet overhaast te werk gaan na deze zware nederlaag", aldus Mannaert.

Tomas Taecke in Anderlecht

In de perszaal van het Astridpark kwam general manager Vincent Mannaert na de 6-1-verliesbeurt enkele zaken toelichten. Zo vertelde Mannaert onder meer dat er op maandag nog geen nieuwe oefenmeester moet verwacht worden.

"We hebben niet stilgezeten, maar soms beslis je ook niet zelf. De kandidaten beslissen mee en dat vraagt soms wel wat tijd. Of we iemand moeten overhalen om bij ons aan de slag te gaan? Neen, we willen gewoon zorgvuldig te werk gaan om de juiste opvolger van Georges Leekens te vinden. Het is niet zo dat we na deze nederlaag snel en paniekerig iemand zullen aanstellen".

Ondertussen rijgt blauw-zwart de nederlagen aan elkaar en groeit de onvrede bij iedereen die met de club is begaan.

"Het was natuurlijk geen ideaal moment om bij Anderlecht op bezoek te gaan. Zij staan op volle sterkte en zitten in een flow, terwijl wij heel wat sterkhouders missen en vier keer op rij onderuit gingen".

"Hoe we het ook keren of draaien, we moeten er met deze groep uitkomen. De jongens zullen het moeten doen. Ik stel vast dat velen nog steeds ver onder hun niveau presteren. Dezelfde spelers die eerder wel goeie matchen speelden".

"Het is ook zo dat de nieuwe trainer - net als Philippe Clement - niet over een toverstok zal beschikken om alles in een handomdraai om te keren. Dit zal wat tijd nodig hebben. We moeten gewoon hard werken en als één groep deze malaise achter ons weten te laten", aldus general manager Vincent Mannaert.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties