Chelsea overtuigend naar finale tegen Corinthians

Chelsea heeft op het WK voor clubs in Japan uitgehaald tegen het Mexicaanse Monterrey. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de Engelse club.

Al na een kwartier kwam Chelsea via Mata in Yokohama op voorsprong. Dat was meteen ook de ruststand, waarop Chelsea besloot het gaspedaal iets verder in te drukken. Dat leidde meteen tot twee extra doelpunten. Vlak na rust bediende Eden Hazard, die de hele wedstrijd speelde, Fernando Torres. Twee minuten later maakte Chavez het erger voor Monterrey door een owngoal te maken.

In de blessuretijd kon Monterrey nog milderen via Aldo de Nigris, maar meer dan een eerredder zat er niet in voor de Mexicanen. Daardoor plaatste Chelsea zich al bij al makkelijk voor de grote finale. Die finale van het WK voor clubs tussen het Braziliaanse Corinthians en Chelsea volgt zondagmiddag. Monterrey mag voor de derde plaats spelen tegen het Egyptische Al Ahly.