Toekomst tweedeklasser Tubize in gevaar

Christophe van den Boom
| 14 reacties
Toekomst tweedeklasser Tubize in gevaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De toekomst van tweedeklasser Tubize staat op het spel. De financiële maatregelen die de burgemeester van de stad Tubeke wil nemen, zouden negatieve gevolgen hebben voor de club. Dat meldt La Dernière Heure.

Na de gemeenteraadsverkiezingen zijn de kaarten in de Waalse stad helemaal dooreengeschud. Voormalig burgemeester en voorzitter van AFC Tubize Raymond Langendries heeft plaats moeten ruimen. In zijn plaats kwam de socialist Michel Januth en hij wil al meteen zijn stempel drukken. De nieuwe burgemeester eist de betaling van achterstallige energierekeningen, goed voor zo’n 27.000 euro.

Volgens de leiding van Waalse voetbalclub ondermijnen de maatregelen, die het nieuwe stadsbestuur genomen heeft, de toekomst van de club. “Het gaat om een afrekening tussen de nieuwe meerderheid en Raymond Langendries”, vertelt Guy brison, de manager van Tubize.

Burgemeester Januth ziet dat anders. “Het gaat gewoon om overheidsmaatregelen. De club moet stoppen zich te gedragen als eigenaar van het stadion. Ze zijn slechts huurder.”

Woensdag komt het bestuur van de club samen om te vergaderen over de toekomst van de faciliteiten. Tubize heeft nog altijd geen licentie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties