Top & Flop: De Boeck en het dekzeil van Charleroi

Top & Flop: De Boeck en het dekzeil van Charleroi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week brengt onze redactie op maandag een beschouwing van het weekend. We nemen goede en slechte prestaties en/of gebeurtenissen op in deze Top&Flop.

Door Aernout Van Lindt

TOP

Glen De Boeck

De trainer van Waasland-Beveren haalde sinds zijn aanstelling 15 op 24. Daarmee is de ploeg van de laatste naar de elfde plaats in de Jupiler Pro League geklommen. Met nog zes speeldagen voor de boeg heeft het zeven punten voorsprong op de voorlaatste in de stand en zo lijkt een verlengd verblijf in de hoogste voetbalklasse quasi zeker.

Ook dit weekend toonde De Boeck weer zijn tactisch vernuft. Na de rode kaart voor Blondelle haalde hij Remacle – nochtans aan een behoorlijke wedstrijd bezig – uit de ploeg en liet hij Farssi een linie doorschuiven. Die deed de ploeg meteen draaien en de adrenaline van met een man minder te moeten spelen deed de rest: een knappe 2-0 thuisoverwinning was het resultaat.

KV Mechelen

KV Mechelen zet de trend van het einde van 2012 door met een nieuwe overwinning en staat dankzij een 12 op 12 terug fier op de zevende plaats. Door winst in het belangrijke duel tegen Racing Genk komt het zelfs tot op vier punten van de Limburgers en mag Malinwa nog dromen van Play-off I.

Hoe belangrijk het doelpunt van Iddi in blessuretijd is, zal de komende zes speeldagen nog moeten blijken. KV Mechelen zit de laatste weken in ieder geval terug op de rails. De terugkeer van Steven De Petter achterin is zeer belangrijk en voorin zit Pedersen al aan drie doelpunten in 2013.  

FLOP

Het dekzeil van Charleroi

Cercle Brugge moet deze week aan de bak in de Belgische beker zonder wedstrijdritme. Vorige week kon de Brugse derby niet doorgaan, dit weekend zijn ze gestuit op een dekzeil van Charleroi.

Er lag wel degelijk een dekzeil in het Stade Du Pays, maar blijkbaar is er iets fout gelopen bij de bestelling. Het zeil bleek namelijk te kort, waardoor niet het hele veld kon bedekt worden. Het gevolg was dat een deel van het veld bevroren lag en voetballen onmogelijk bleek.

Een ezel stoot zich nu eenmaal geen twee keer aan dezelfde steen, maar een zebra blijkbaar wel: ook twee seizoenen geleden was er al eens een probleem in Charleroi met het dekzeil. Toen in een thuiswedstrijd tegen … Cercle Brugge.

Het spelbeeld en de weinige doelpunten

Speeldag 24 was geen topspeeldag. Vele duels verzandden in middenveldspel en ondanks de beste intenties van vele ploegen waren het merendeel van de wedstrijden gewoon niet leuk om naar te kijken.

Ook qua aantal doelpunten was deze speeldag een heel mager beestje. In 7 duels werden 11 doelpunten gemaakt, een laagterecord voor deze competitie. Opmerkelijk was ook dat slechts 6 van de 14 ploegen die dit weekend in actie kwamen de weg naar het doel vonden. Meer dan de helft van de teams wist dus niet te scoren.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties