Enkele oude bekenden in de selectie van Burkina Faso

Enkele oude bekenden in de selectie van Burkina Faso
Foto: © SC

Burkina Faso strijdt zondag in de finale van de Afrika Cup tegen Nigeria. Bondscoach van Burkina Paul Put zal zijn sterkste ploeg op het veld zetten en daar zitten enkele oude bekenden bij.

Daouda Diakité is de doelman van Burkina Faso. Hij is actief bij Lierse, maar is daar slechts derde keuze na Matz Sels en Nathan Goris. Diakité werd deze zomer weggeplukt bij Turnhout. In de halve finale van de Afrika Cup kroonde hij zich tot held door twee strafschoppen te pakken in de wedstrijd tegen Ghana.

Ook Mady Panandetiguiri heeft zijn vaste stek in de ploeg van Put. Panandetiguiri is een rechtsachter en speelt bij tweedeklasser Antwerp FC.

Moumouni Dagano is de aanvoerder van Burkina en verdiende in het verleden zijn strepen bij Racing Genk en Beerschot. “Dagano is topschutter aller tijden van Burkina Faso”, vertelt Put aan Het Nieuwsblad. Dagano speelt in de aanval samen met Aristide Bancé. Hij speelt in Duitsland bij de eersteklasser Augsburg. Tussen 2003 en 2006 was hij actief bij Lokeren. Na een periode bij Metalurg Donetsk, speelde hij nog even bij Beerschot.

In de finale van de Afrika Cup staan dus heel wat namen die in België wel een belletje doen rinkelen. Benieuwd of de ‘Belgen’ van Burkina Faso de Afrikaanse competitie zullen winnen en zo een plaats verdienen in de geschiedenisboeken van het Afrikaanse land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties