Reactie Vanderbiest: "Gewonnen ondanks slechte wedstrijd"

Niels Ceulemans
| 0 reacties
 Vanderbiest: "Gewonnen ondanks slechte wedstrijd"
Foto: © SC

KV Oostende won in Lommel met 1-4 en blijft dus leider in de Belgacom League. Dromen van eerste klasse doet de leider echter nog niet.

"Het is niet altijd de beste ploeg die wint", opent Vanderbiest zijn analyse over de wedstrijd. "We scoren hier vanavond aan 100%. Lommel heeft ons verrast met hun opstelling en de eerste twintig minuten kregen we geen vat op de match.

Maar na dertig minuten kom je dan toch 0-1 voor via Dissa. Nu goed, Lommel bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker maar dat werd een moeilijk verhaal tegen onze defensie die er opnieuw stond vanavond. Ze bleven zoeken naar de opening en dat is niet gelukt."

Oostende stond bij de rust al 0-2 voor en diepte die voorsprong nog verder uit in de tweede helft. "In de tweede helft waren we al wat beter. Toch speelden we geen goede match, maar het staat wel 1-4.

De Titel
Of wij al dromen van de titel? Ik droom alleen in mijn bed", lacht Vanderbiest. "Wij hebben één groot voordeel bij KV Oostende: wij willen allemaal maar niets moet. Als je de uitslagen bekijkt zetten wij de laatste wedstrijden wel fatsoenlijke resultaten neer en niet tegen de minste ploegen."

Er resten KV Oostende nog twaalf wedstrijden tot het einde van de competitie. "We bekijken het van match tot match. We weten dat we een moeilijk slot van de competitie moeten spelen maar we moeten nu rustig genieten van deze bonus. We spreken wel over de titel maar we zijn tenslotte maar KV Oostende en we weten wat we kunnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties