Del Bosque: "Spaans voetbal is niet in verval"

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Del Bosque: "Spaans voetbal is niet in verval"
Foto: © SC

FC Barcelona en Real Madrid domineren al jaren het Spaanse voetbal. Er wordt dan ook vaak met de vinger gewezen naar die dominantie en volgens sommigen stelt de Spaanse competitie verder niets voor. De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque is het daar niet mee eens.

“Het Spaanse voetbal is niet in verval. Het is niet omdat spelers als Messi en Ronaldo zo vaak scoren dat er geen tegenstand is”, verklaarde hij aan La Gazzetta dello Sport. “Vier van de zestien teams in de Champions League zijn van Spanje. Vorig jaar ging de finale van de Europa League tussen twee Spaanse teams. Bovendien is Atlético opnieuw in aantocht.”

“Barcelona en Real Madrid winnen de meeste van hun wedstrijden, maar zij zijn dan ook uitzonderlijk. Voor mij zijn zij de favorieten voor eindwinst in de Champions League”, besluit Del Bosque.

Nochtans zullen beide Spaanse teams het niet gemakkelijk hebben. In de zestiende finales neemt Barcelona het op tegen AC Milan, die met Mario Balotelli een topper aan het kanon hebben. Real Madrid moet zich van Manchester United zien te ontdoen, maar met Robin Van Persie in de aanval, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties