Analyse Is het tijdperk Wenger afgelopen bij Arsenal?

Thomas Eeckhout
| 14 reacties
Is het tijdperk Wenger afgelopen bij Arsenal?
Foto: © SC

Arsenal beleeft een teleurstellend seizoen. De Gunners staan maar vijfde in de Premier League, zijn uitgeschakeld in zowel de FA Cup als de League Cup en er moet al een mirakel gebeuren wil het doorstoten in de Champions League.

Arsenal beleeft nog maar eens een seizoen beneden de verwachtingen. De Gunners wachten al sinds 2004 op de titel en wonnen sinds 2005 geen prijs meer. De club heeft sinds de komst van Arsène Wenger in 1996 altijd al de kaart van de jeugd getrokken maar de resultaten blijven al bijna tien jaar uit.

De Fransman krijgt dan ook meer en meer kritiek, zeker omdat er de laatste jaren enkele absolute toppers zoals Fabregas, Henry en recent nog Van Persie bij Arsenal vertrokken. Een zoveelste jaar zonder prijs is pijnlijk voor de club.

Gebrek aan diepte in het spel

Het grootste mankement binnen het team van Rode Duivel Thomas Vermaelen is diepte in het spel. Daar ligt dan ook de grootste reden voor het falen van Arsenal in de FA Cup, League Cup en de Premier League, waar de Londenaars al op vier punten van een Champions Leagueplaats staan. 

De Champions League was de enige manier om het seizoen nog wat kleur te geven, maar na de nederlaag gisteren tegen een superieur Bayern München ziet het ernaar uit dat ook het Europese avontuur van Arsenal op een sisser zal aflopen. Een 1-3 achterstand ophalen in Duitsland is wishful thinking en lijkt onmogelijk. 

Naar alle waarschijnlijkheid zal Arsenal een achtste seizoen zonder prijs beëindigen. Als de club er niet in slaagt om Champions Leaguevoetbal te halen via de competitie zou het tijdperk van Wenger bij Arsenal wel eens voorbij kunnen zijn.

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties