Kanu bijna van Terek Grozny

Nicolas Delacourt
| 25 reacties
Kanu bijna van Terek Grozny
Foto: © SC

De overgang van Kanu naar Terek Grozny is zo goed als rond. Het is nog niet 100% zeker, maar verwacht wordt dat de transfer vandaag of morgen wordt bevestigd.

Gisteren werd er onderhandeld tussen de partijen: Anderlecht, Terek, en de Braziliaanse eigenaars van de speler. Vooral die laatste zouden voor problemen kunnen zorgen: ze vragen een aanzienlijk percentage op de transfersom, die zo'n drie miljoen euro zou bedragen.

Maar gisteren zouden de onderhandelingen goed gevorderd zijn. Het ziet er naar uit dat Kanu niet meer zal aantreden voor Anderlecht zondag, tijdens de topper op Club Brugge. Hij zou er nochtans zijn 100ste wedstrijd in de Jupiler Pro League hebben gespeeld sinds 2008: 13 matchen voor Cercle, en 87 voor Anderlecht. Daarin scoorde hij 14 doelpunten, waarvan enkele zeer belangrijke.

Toch is Kanu nooit de lieveling geweest van het veeleisende Anderlechtpubliek, integendeel. Zeker na een incident met een paars-witte fan in Westerlo heeft hij zijn populariteit verloren. Maar vooral: hij speelt erg wisselvallig.

In Terek ligt een lucratief driejarig contract klaar voor de Braziliaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties