Sven Kums kan terug naar België

Jens Van der Borght
| 10 reacties
Sven Kums kan terug naar België
Foto: © SC

Sven Kums is een van de sterkhouders bij Heerenveen, dat dit seizoen onder Marco Van Basten moet strijden tegen de degradatie. Kums denkt aan een nieuwe stap in zijn carrière. Een overstap naar een Belgische club behoort tot de mogelijkheden.

Kums kreeg zijn jeugdopleiding bij RSC Anderlecht, waarna hij naar Lierse verhuisde. Na een seizoen Lierse vertrok hij naar Kortrijk waar hij een belangrijke schakel werd in het team van Hein Vanhaezebrouck. In de zomer van 2011 vertrok hij naar Heerenveen. Daar groeide hij uit tot een basisspeler. In 66 wedstrijden was de verdedigende middenvelder goed voor 5 doelpunten.

Een terugkeer naar België is niet uitgesloten. "Ik lig nog onder contract tot 2015, maar ik gaf al aan een vertrek te overwegen als iedereen er beter van wordt. Er bestaan contacten, zowel bij de top in België als in een ander land. Er zijn verschillende opties”, aldus Kums in Sport/Voetbalmagazine.

Bij de Friese club werd de Belg omgevormd tot een verdedigende middenvelder. "Klopt, want we spelen met de punt naar achteren op het middenveld. Die positie ligt me wel: ik moet voor de balans zorgen, maar ik mag me ook moeien met de opbouw", besloot Kums.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties