Interview Verboom: "Er ligt geen druk op de jongeren bij Zulte Waregem"

Verboom: "Er ligt geen druk op de jongeren bij Zulte Waregem"
Foto: © SC

Bryan Verboom is aan een goed seizoen bezig met Zulte Waregem. Sinds hij eind oktober tegen Waasland-Beveren mocht meespelen verloor de club niet meer. De huurling van Anderlecht voelt zich goed in West-Vlaanderen.

Aernout Van Lindt in Waregem

Gisteren hadden we het hier op Voetbalkrant.com al over de ambities van Verboom en Hazard bij de (jonge) Rode Duivels. Vandaag laten we beide spelers apart aan het woord. Beginnen doen we met Verboom, die blij is te mogen spelen bij Zulte Waregem. “Ik voel me hier goed. Hier mag ik nu ook spelen, terwijl ik bij Anderlecht niet kon meespelen. Ik wil geen reserve zijn bij Anderlecht, dus voorlopig zit ik hier goed.”

Wat is het magische element van Zulte Waregem?

“Misschien ben ik dat wel? (lacht). Neen, ik denk dat het collectief het belangrijkste is bij Zulte Waregem. De jongeren kunnen zich hier goed ontwikkelen, waarschijnlijk ook omdat de spotlights hier minder aanstaan. Bij een grote club wordt elke stap vaak gevolgd en is er heel veel druk. Hier is er nog steeds geen druk. Alles is hetzelfde gebleven, zelfs met de tweede plaats nu.”

Zit er nog meer in dan de tweede plaats?

“De titel zal afhangen van Anderlecht. Er zijn nog 14 wedstrijden te gaan, en daar zullen nog veel grote wedstrijden bij zijn. We hebben zelfs nog enkele moeilijke wedstrijden te spelen voor we aan Play-off I kunnen beginnen.”

Je hebt al bij Charleroi en Anderlecht gespeeld. Is het een speciaal gevoel om beide teams nu op een week te ontmoeten?

“De wedstrijd tegen Anderlecht is voor mij specialer dan die tegen Charleroi, omdat ik bij Anderlecht nog meer volk ken. Ik kijk wel uit naar beide wedstrijden, omdat ze belangrijk zijn voor ons.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties