Reactie Deferm: "Eén overwinning kan volstaan"

Robby Morren
Robby Morren
| 15 reacties
Deferm: "Eén overwinning kan volstaan"
Foto: © SC

Giel Deferm ging de pers niet uit de weg na de pijnlijke nederlaag tegen Lierse. De teleurstelling is heel groot bij de verdediger maar hij benadrukt dat de strijd nog niet is gestreden.

Robby Morren in Antwerpen

"Het kan nog", dat was de boodschap van alle Beerschot-spelers die wilden reageren na de 1-3 nederlaag tegen Lierse. Toch was de ontgoocheling bij iedereen met een paars-wit hart immens. 

"We pakken die eerste goal waar vanop een stilstaande fase en dan wordt het op slag van rust nog 0-2. Ach, ik kan er niet zo veel over zeggen. Ik vond dat wij de betere ploeg waren tot aan die tegengoal. Lierse scoort uit zijn eerste kans en dan valt ook nog die 0-2. Dat was een zware opdoffer voor ons."

Deferm beseft dat Beerschot zijn twee laatste wedstrijden moet winnen. "Nu overheerst de teleurstelling maar we hebben een week zonder match, we hebben tijd om de hoofden vrij te maken en er dan de komende twee wedstrijden weer vol tegenaan te gaan."

"Ondanks die tegengoals was onze eerste helft toch goed. Dat moeten we meenemen naar de wedstrijden tegen Waasland-Beveren en Cercle. Dat worden opnieuw twee moeilijke wedstrijden, er zijn gewoon geen makkelijke wedstrijden voor ons."

Eén overwinning

Lierse telt nu drie punten meer dan Beerschot maar mathematisch is alles nog mogelijk. Ook Deferm had een eenvoudige rekensom gemaakt. "Als Lierse niet meer wint, dan hebben wij aan één overwinning genoeg om gered te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties