Sollied: "Had weinig invloed op transferbeleid"

Dries Van den Bergh
| 5 reacties
Sollied: "Had weinig invloed op transferbeleid"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Trond Sollied werd eind oktober de laan uitgestuurd bij AA Gent na een povere competitiestart. Nu pas blikt de Noorse trainer terug op zijn ontslag. "Ik had nog Europees voetbal kunnen halen met Gent", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

“Toen ik hoorde dat ik ontslagen werd, was ik verrast en teleurgesteld. Maar dat weet je als trainer, je kunt van het ene moment op het andere ontslagen worden. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik het eens was met die beslissing.”, verduidelijkt Sollied.

“Toen ik ontslagen werd bij Gent stonden we op zes punten van Anderlecht en Club Brugge. Dat is het equivalent van twee overwinningen. Ik had dus zelfs met de kern van het seizoensbegin nog een Europees ticket kunnen halen.”

Gent jaagde er dit seizoen al twee trainers door. Dat heeft volgens Sollied niet veel geholpen. ”Gent zit intussen aan zijn derde coach. In januari kwamen er zeven nieuwe spelers bij en vertrokken er ook nog eens tien. Dat is niet goed voor een club. In voetbal is stabiliteit het belangrijkste. Neem bijvoorbeeld Anderlecht, Genk of Lokeren. Die spelerskern is quasi onveranderd en die clubs doen het ook goed.”

Het transferbeleid bij Gent ligt volgens Sollied aan de basis van het flauwe seizoen van de Buffalo’s. “Nooit eerder had ik bij Gent zo weinig invloed op het transferbeleid. Het was echt een probleem, want ik wist dat het moeilijk zou worden als er enkele sleutelposities niet versterkt zouden worden. Ik vroeg gewoon wat extra ervaring, meer niet. Denken dat we elke week met een overwinning zouden afsluiten was gewoon niet realistisch”, besluit de Noorse oefenmeester.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties