Interview Fernandez: "Wil naar kern van 23"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Fernandez: "Wil naar kern van 23"
Foto: © SC

AA Gent kijkt vanavond in het eigen Ottenstadion Anderlecht in de ogen. Coach Fernandez hoopt alvast dat het niet de laatste topper van het seizoen wordt. AA Gent mikt namelijk op Europees via play-off II.

Sander De Graeve in Gent

"Het is de bedoeling dat het niet de laatste topper van het seizoen wordt", aldus Fernandez. "Onze ambitie is alvast om nog twee wedstrijden tegen de vierde uit play-off II te spelen aan het eind van het seizoen."

De wedstrijd tegen Anderlecht leek zich in eerste instantie aan te bieden als een ideale graadmeter. Blessures gooiden echter roet in het eten. "Ik had inderdaad liever mijn hele kern beschikbaar gehad. Nu zullen we niet veel wijzer worden van deze wedstrijd, we missen te veel belangrijke pionnen. We gaan deze wedstrijd wel niet zomaar door het venster gooien. Het is een te mooie wedstrijd voor onze supporters." Gent moet Brüls al zeker missen terwijl ook Mboyo, Zukanovic en Lòpez niet topfit zijn.

Fernandez verlengde gisteren zijn contract en kan dus al naar de toekomst kijken. "We gebruiken deze laatste wedstrijden ook om de kern te evalueren. Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te bewijzen, daarna gaan we beslissingen nemen. We hebben nu, de uitgeleende spelers inbegrepen, 39 spelers onder contract. Dat is veel te veel. Ik wil naar een kern van 23, twintig spelers en drie doelmannen. Ik ga ook voor kwantiteit in plaats van kwaliteit."

De eerste wedstrijd van Fernandez bij Gent was ook tegen Anderlecht. "Die twee wedstrijden zijn niet te vergelijken, we staan nu veel verder. Toen had ik amper twee trainingen geleid en kende ik de spelersgroep amper. Ik denk wel dat we een mooie match gaan zien. Anderlecht speelt goed combinatievoetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties