Interview Van den Brom: "Maak me zorgen om Jovanovic"

Van den Brom: "Maak me zorgen om Jovanovic"
Foto: © SC

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie hoopt Anderlecht nog iets meer afstand te nemen van de concurrentie. John van den Brom schouwde zijn troepen en zag dat hij elke week wat meer opties krijgt, ook tegen AA Gent.

Het wederoptreden van Suarez doet immers het beste vermoeden. En met een Jovanovic die in een serieuze dip zit, is dat geen overbodige luxe. "Ik zou liegen als ik zeg dat de vorm van Jovanovic me geen zorgen baart", aldus Van den Brom. "Hij is een heel bepalende speler voor ons die ook op een positie speelt waar hij het verschil moet maken. Ik hoop natuurlijk dat hij morgen twee, drie beslissende acties maakt en dan is hij zo weer vertrokken. Want natuurlijk moet dit niet te lang duren."

Met Suarez heeft hij wel een serieuze troef achter de hand. De Argentijn hunkert naar de bal en zou voor Anderlecht wel eens de doorslaggevende factor kunnen worden in de titelstrijd. "Maar momenteel kan hij nog niet meer dan een helft aan", laat Van den Brom weten. "Afhankelijk van de wedstrijd wil ik hem zeker zo veel mogelijk minuten geven. Hij kan de wedstrijd openbreken. Maar als het kan, ga ik het zeker niet nalaten hem zo lang mogelijk te zetten."

In de wedstrijd tegen KV Mechelen bleek al dat er van schrik bij Suarez geen sprake was. "Dat had ik op training ook al gezien. Ik heb zelf ook een kruisbandblessure gehad in mijn loopbaan en ik weet dat het ergste is de schrik die je achteraf hebt. Het moeilijkste is de moed te vinden die schrik te overwinnen. Maar Mati heeft daar blijkbaar helemaal geen moeite mee."

AA Gent sluit het reguliere luik van de competitie af. Daarna kunnen de paars-witten rustig hun tijd nemen voor de eindrush. "Het is altijd speciaal zo'n laatste of eerste wedstrijd. We willen met een zo goed mogelijk gevoel de play-offs aanvatten. We gaan sowieso al een mentale dreun krijgen als die punten gehalveerd worden, daar hoeven we zeker geen nederlaag bij. Daarbij komt dat er volgende week heel wat spelers weg zijn met hun nationale teams. De anderen krijgen een paar dagen rust. Zo zullen we in alle kalmte de play-offs kunnen voorbereiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties