Reactie Nuytinck: "We waren alletwee slecht: de scheidsrechter en wij"

Nuytinck: "We waren alletwee slecht: de scheidsrechter en wij"
Foto: © SC

Bij Bram Nuytinck zag je de stoom net niet uit zijn oren komen. De verdediger van Anderlecht veroorzaakte de eerste penalty maar was het daarmee helemaal niet eens. En hij had nog zaken om de scheidsrechter te verwijten.

Nuytinck begon aan opsomming van scheidsrechterlijke dwalingen die er tijdens de wedstrijd volgens hem gebeurden. "Het is twee keer geen penalty, bij die tweede goal gebeurt er een overtreding op Kouyate, de spelers van Zulte Waregem mochten ongestraft ballen wegtrappen, er waren drie minuten extra tijd terwijl er dat minstens vijf of zes moesten zijn", fulmineerde de Nederlander.

Om daarachter ook even te nuanceren. "We mogen het ook niet enkel daar op steken, want we hebben vandaag echt niet goed gespeeld", vervolgde Nuytinck. "We hadden een heel mooie stap kunnen zetten, maar speelden te veel met de lange bal. We moeten meer ons eigen spel spelen. Maar we hebben tijdens deze play-offs al redelijk veel de scheidsrechter tegen gehad en dat mag nu wel stoppen. Sinds die vijf scheidsrechters ingevoerd zijn, wordt het alleen maar slechter. Maar goed, we kunnen dus concluderen dat we alletwee slecht waren: de scheidsrechter en wij."

Over zijn eigen veroorzaakte penalty was hij absoluut niet te spreken. "Ik raak met mijn schouder zijn schouder en hij ging voor de fase al een beetje gaan liggen. Heel makkelijk gefloten. En over die tweede ben ik nog minder te spreken. Schandalig gewoon. Dat iemand daarvoor penalty fluit kan ik ik niet begrijpen. Ik wilde vanalles roepen, maar heb me ingehouden. Ik heb dan maar een armgebaar gemaakt dat we er beter mee kunnen stoppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties