Suarez scoort gelijkmaker in 97ste minuut

Chelsea had de drie punten op Anfield zo goed als op zak, maar kreeg in de 97ste minuut de gelijkmaker te slikken. Na een zwakke eerste en een spannende tweede helft was een gelijkspel een logische uitslag.

Rafael Benitez heeft bij zijn terugkeer naar Anfield een punt gepakt. Chelsea stond lang op voorsprong, maar gaf het nog weg in blessuretijd. Voor rust leken beide ploegen vooral schrik te hebben van elkaar. Het leverde slechts enkele halfslachtige doelpogingen op, tot de 26ste minuut. Oscar mocht vrij inkoppen aan de eerste paal en het stond 0-1 voor Chelsea.

Liverpool leek aangeslagen door de achterstand en kon niet terugslaan. Bijna werd het 0-2 toen Pepe Reina een vrije trap van David Luiz door de handen liet glippen. De Spaanse keeper herstelde zijn foutje nog net voor de lijn. Vlak voor rust kon Luis Suarez dan toch eens uithalen, maar de hoek was te scherp.

Na de pauze schoten de Reds met meer vuur uit de kleedkamers. Petr Cech moest meteen met de benen redding brengen bij een poging van Steven Gerrard en invaller Daniel Sturridge knalde tegen de kruising. Zeven minuten na rust klom Liverpool toch op gelijke hoogte door een knappe goal van Sturridge. Hij werkte de bal subliem in één tijd binnen.

Liverpool leek over Chelsea te zullen walsen, tot Suarez dom handspel beging bij een hoekschop van Chelsea. Eden Hazard stuurde Reina de verkeerde kant op en trapte de strafschop koelbloedig binnen. Liverpool had opnieuw even tijd nodig om te herstellen van de opdoffer. Chelsea leek de match onder controle te hebben.

In de slotfase kwamen de Reds dan toch opnieuw opzetten. Pas ingevallen mocht Jonjo Shelvey van dichtbij vrij inschieten, maar hij trapte net naast. Liverpool verhoogde de druk en kreeg zes minuten extra tijd om de gelijkmaker tegen de touwen te wringen. Uiteindelijk viel deze in de 97ste minuut. Suarez devieerde een voorzet van Sturridge aan de eerste paal in doel.