Reactie Dury: "Focus lag niet op leidersplaats"

Dury: "Focus lag niet op leidersplaats"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem won op zondagavond van Anderlecht. Daarmee werden de West-Vlamingen ook de nieuwe leider van play-off I. Coach Francky Dury verklaarde na de wedstrijd dat zijn ploeg niet bezig was met de leidersplaats.

Aernout Van Lindt in Waregem

 “We hadden onze focus niet gelegd op de leidersplaats. We wilden gewoon onze huid duur verkopen en zien waar we uit zouden komen. We hadden een dag minder recuperatie, dus we moesten geconcentreerd zijn.”

Dury vond zijn ploeg goed spelen: “We hebben hoog druk gezet en hebben man tegen man verdedigd. Dat was goed en we konden ook echt voetballen, al was het vaak ook een gevecht om elke morzel grond – met veel oorlog rond de zestien.”

De trainer zei vooraf al eens dat hij wist dat een 6 op 6 ook de leidersplaats zou opleveren, maar dat zoiets niets voor extra druk zou zorgen bij Essevee. “We hebben geen druk, want we zijn Zulte Waregem. We hebben een fantastisch seizoen doorgemaakt tot nu toe. We hebben ook niet te lang blijven stilstaan bij de 2 op 9, dus moeten we nu ook niet te veel naar de resultaten kijken.”

“Sowieso is het resultaat niet het belangrijkste, maar hoe we tot een resultaat komen. Dan moet ik vandaag chapeau zeggen tegen mijn spelers. Anderlecht zal misschien kampioen worden, maar wij moesten vandaag tonen dat we de beste ploeg zijn. Dat heb ik ook gezegd tegen mijn spelers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties