Interview Odjidja: "Als de supporters fluiten wordt het nog erger"

Robby Morren
Robby Morren
| 69 reacties
Odjidja: "Als de supporters fluiten wordt het nog erger"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vadis Odjidja is blij met zijn vormpeil en met de zege die Club Brugge boekte tegen RC Genk. De middenvelder geeft wel aan dat sommige jongens het moeilijk krijgen wanneer het publiek zich tegen de ploeg keert.

Door Robby Morren

"We zijn blij dat we konden winnen. We zaten van in het begin goed in de wedstrijd en al na 5 minuten kregen we een hele grote kans via Bacca. We hebben goed gespeeld en kwamen op voorsprong. Genk kon enkel dreigen met corners en vrije trappen maar ze kregen niet echt veel grote kansen. We zijn tevreden met de manier waarop en met het resultaat."

"We moeten proberen nog constanter te zijn"

Voor blauw-zwart was een driepunter tegen Genk een must om weer mee te strijden voor de Europese plaatsen. "We moesten winnen tegen Genk maar we hadden onszelf geen druk opgelegd. We wilden een reactie tonen na donderdag. In de play-offs is elke gewonnen wedstrijd belangrijk. Ik ben tevreden over onze wedstrijd tegen Genk, we hebben goede dingen laten zien. Nu moeten we proberen om nog constanter te zijn en ook wedstrijden zoals vorige donderdag thuis te winnen."

Donderdag ging Club Brugge in eigen huis met 3-4 onderuit tegen Zulte Waregem na een teleurstellende prestatie. De middenvelder weet dat sommige ploegmaats het moeilijk hebben wanneer de eigen supporters beginnen fluiten.

"Donderdag hadden we een slechte dag en dan zijn de supporters niet tevreden. Als ze dan beginnen fluiten en neerbuigend doen, dan zijn er jongens bij die wat vertrouwen missen in de ploeg waardoor het nog erger wordt. We voelen geen druk vanuit het publiek. We hebben supporters die hun ploeg heel graag zien winnen en als het dan iets minder gaat, zijn ze kritisch. Dat is normaal en wij weten dat. We mogen blij zijn dat we zulke supporters hebben."

"De coach zou niet wisselen als hij niet zou moeten"

Coach Garrido sleutelt week na week aan zijn basisopstelling. We vroegen Odjidja of het dat moeilijker maakt voor de spelers. "De coach moet ook wisselen want we zitten met spelers die geblesseerd zijn tot het einde van dit seizoen. We hebben nu weer een geschorste speler dus volgende wedstrijd zal de coach opnieuw moeten wisselen. Ik denk dat hij niet zou wisselen als hij niet zou moeten maar hij moet de keuzes maken, hij is de coach."

Odjidja is niet enkel tevreden met de winst tegen Genk, zelf groeit hij ook stilaan naar zijn beste vorm toe. "Ik ben blij met mijn eigen prestaties, het loopt goed de laatste weken. Alleen komt dat niet zo uit de verf als je wedstrijden verliest. Ik doe mijn best. Er komen nu nog 5 belangrijke wedstrijden aan en ik ga proberen om een nog hoger niveau te halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties